De eeuwige jeugd
FAMILIEBEDRIJVEN OVER VEERKRACHT EN VITALITEIT
VERGEER HOLLAND
Kaas maken met losse handen
Nuchterheid, zuinigheid en vindingrijkheid: daarmee is Vergeer Holland groot geworden. Als het aan derde-generatiedirecteur Diederik Vergeer ligt, komt daar robotisering bij. Een ultramodern pakhuis in Bodegraven en een innovatielab in Reeuwijk moeten het familiebedrijf rijp maken voor de volgende generatie.
OPGERICHT
1934
MEDEWERKERS
530, en 170 fte uitzendkrachten
3E GENERATIE
OMZET
€ 369,7 mln (2019)
HOOFDVESTIGING
Reeuwijk
“We willen geen handen meer die de kaas aanraken”
“We zijn bezig aan een hightech toekomst met robotisering, automatisering en verdere optimalisatie van de processen. Dat was nodig, want twee uur laden, twee uur rijden, twee uur lossen – dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dus werken we meer automatisch, met robots en gestandaardiseerde opslagboxen. In Bodegraven zijn vanaf oktober vier grote volautomatische koel- en rijpingscellen operationeel, waarin alleen onbemande shuttles rijden. Niemand komt daar nog binnen. We willen geen handen meer die de kaas aanraken. De groei in consumptie ‘op de boterham’ is eruit, maar kaas wordt wel vaker gebruikt in de keuken en als snack. In het laboratorium willen we nieuwe innovaties ontwikkelen en nieuwe groeikansen aanboren. Zoals veganistische kaas en innovaties in smaak en smelteigenschappen.”
Diederik Vergeer, directeur
PROF. DR. PURSEY HEUGENS
Jezelf jong houden
Wie flexibel is, kan ook in crisistijd het hoofd koel houden. Overleven zit familiebedrijven in het DNA, letterlijk. Succesvolle generaties slagen erin om met hun geërfde schip steeds de juiste koers te varen. Ook bij de bedrijven die we ditmaal portretteren in ons jaarlijkse familiebedrijvenboek.
Prof. dr. Pursey Heugens is hoogleraar Organisatiekunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is verbonden aan het Erasmus Centre for Family Business dat sinds 2013 onderzoek doet naar familiebedrijven.
Lees dit verhaal én de andere cases in Familiebedrijvenboek ‘De Eeuwige Jeugd’
Wil jij weten hoe grote Nederlandse familiebedrijven zichzelf jong houden? Hoe ze vitaal en succesvol blijven – elk op hun eigen manier? En wil jij dat ook voor jouw organisatie? Lees de onderzoeksresultaten en de inspirerende interviews in ons nieuwe Familiebedrijvenboek.
Kaas maken met losse handen
VERGEER HOLLAND
De eeuwige jeugd
FAMILIEBEDRIJVEN OVER VEERKRACHT EN VITALITEIT
Wil jij weten hoe grote Nederlandse familiebedrijven zichzelf jong houden? Hoe ze vitaal en succesvol blijven – elk op hun eigen manier? En wil jij dat ook voor jouw organisatie? Lees de onderzoeksresultaten en de inspirerende interviews in ons nieuwe Familiebedrijvenboek.
Lees dit verhaal én de andere cases in Familiebedrijvenboek ‘De Eeuwige Jeugd’
Prof. dr. Pursey Heugens is hoogleraar Organisatiekunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is verbonden aan het Erasmus Centre for Family Business dat sinds 2013 onderzoek doet naar familiebedrijven.
Succesvolle familiebedrijven zijn kritisch op de eigen positie en durven te handelen, ook in tijden van crisis. Ze werken actief aan een familiestrategie met duidelijke keuzes. Dat zie je ook bij de bedrijven die we portretteren in de nieuwste editie van ons familiebedrijvenboek.
Jezelf jong houden
PROF. DR. PURSEY HEUGENS
HOOFDVESTIGING
Reeuwijk
OMZET
€ 369,7 mln (2019)
3E GENERATIE
MEDEWERKERS
530, en 170 fte uitzendkrachten
OPGERICHT
1934
Nuchterheid, zuinigheid en vindingrijkheid: daarmee is Vergeer Holland groot geworden. Als het aan derde-generatiedirecteur Diederik Vergeer ligt, komt daar robotisering bij. Een ultramodern pakhuis in Bodegraven en een innovatielab in Reeuwijk moeten het familiebedrijf rijp maken voor de volgende generatie.
“We willen geen handen meer
die de kaas aanraken”
“We zijn bezig aan een hightech toekomst met robotisering, automatisering en verdere optimalisatie van de processen. Dat was nodig, want twee uur laden, twee uur rijden, twee uur lossen – dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dus werken we meer automatisch, met robots en gestandaardiseerde opslagboxen. In Bodegraven zijn vanaf oktober vier grote volautomatische koel- en rijpingscellen operationeel, waarin alleen onbemande shuttles rijden. Niemand komt daar nog binnen. We willen geen handen meer die de kaas aanraken. De groei in consumptie ‘op de boterham’ is eruit, maar kaas wordt wel vaker gebruikt in de keuken en als snack. In het laboratorium willen we nieuwe innovaties ontwikkelen en nieuwe groeikansen aanboren. Zoals veganistische kaas en innovaties in smaak en smelteigenschappen.”